Noticies de la Ràdio per Luis Segarra

Neix l' Acadèmia Catalana de la Radio

Publicat el 21 d´ Febrer de 2013 per Acadèmia en Catalunya amb 42 comentaris.

Els professionals de la ràdio a Catalunya ja tenen la seva pròpia Acadèmia de la Ràdio. Està iniciativa va partir del president de l'Acadèmia de les Arts I les Ciències Radiofòniques d'Espanya, Jorge Álvarez, amb el propòsit de crear una institució similar a l'espanyola davant la realitat del poble català. L'objectiu, a partir d'ara, és que aquesta nova acadèmia es desenvolupi de forma totalment independent comptant amb el seu propis recursos i agluitinando en el seu si als més destacats professionals de ràdio catalans.

17 emissores locals participen en el programa matinal de La Xarxa

Publicat el 4 de Setembre de 2013 por Comunicacio21 a Estat amb 42 comentaris.

Nova passa en l’aposta de la Xarxa de Comunicació Local iniciada fa un any per donar més protagonisme a les ràdios locals i actuar com a plataforma de continguts per a les emissores adherides. El proper 9 de setembre, s’estrena el projecte Matins en xarxa (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h), concebut per “complementar i enriquir” la programació matinal de les emissores locals. El projecte compta amb la participació de 17 emissores locals, les quals aporten diferents continguts (seccions temàtiques) estructurats de forma modular. El periodista Marc Lobato s’encarregarà de conduir i donar continuïtat als diferents mòduls durant les tres hores de programa. Contingut a la carta Les 17 ràdios emetran el magazín sota la mateixa marca i disseny corporatiu, però cadascuna el podrà personalitzar d’acord amb les seves necessitats, connectant i desconnectant amb la programació troncal gràcies a l’estructura modular. Les emissores de Montblanc i l’Espluga de Francolí compartiran continguts locals, mentre que la freqüència de Barcelona oferirà íntegre el magazín. Aquesta nova fórmula també suposarà per a les 17 ràdios participants una nova font d’ingressos pels continguts que aporten. Segons remarca el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, aquesta temporada el 25% del pressupost es destinarà a continguts ràdios i televisions locals. D’aquesta manera, destaca, es contribueix a la sostenibilitat d’aquests mitjans. Les 17 emissores participants són EMUN FM Ràdio (Terres de Ponent), Ràdio Granollers, Ràdio l’Escala, Mataró Ràdio, FeM Girona, NouCinc.2 Terrassa, Ràdio Vic, Ràdio Tordera, Ràdio Sant Sadurní, Ràdio Vilafranca, Cugat.cat, Ràdio Arenys, Olesa Ràdio, Vilassar Ràdio, Amposta Ràdio, i Ràdio Montblanc i l’Espluga de Francolí FM Ràdio (aquestes dues comparteixen continguts locals en els seus matinals).

Museu de la ràdio a Menorca

Publicat el 8 d´ Agost de 2013 por Menorca.info en Estat amb 42 comentaris.

Sorprès i admirat, així es va mostrar ahir el veterà periodista Luis del Olmo després de visitar el museu de la ràdio des Mercadal en companyia del seu amic i rival a les ones, Iñaki Gabilondo, al costat de l'alcalde Francesc.

El treballadors de Catalunya Ràdio rectifiquen

Publicat el 6 d´ Agost, 2013 por e-noticies.cat en Catalunya amb 42 comentaris.

L'assemblea de treballadors de Catalunya Ràdio ha decidit signar el preacord amb l'empresa per l'ERO, després que divendres passat es refusés. El comitè d'empresa ha rectificat i finalment ha signat l'acord per al procediment d'acomiadament col·lectiu, un cop ho ha aprovat l'assemblea de treballadors. Aquesta decisió modifica el resultat de la votació de divendres i suposa l'aplicació del preacord a què havien arribat els representants dels treballadors i l'empresa el 31 de juliol. Els treballadors de Televisió de Catalunya ja van ratificar el preacord divendres.

La SER deixa de fer el Barça en català

Publicat el 13 d´Aagost, 2013 por e-noticies.cat en Catalunya amb 42 comentaris.

Ràdio Barcelona deixarà de transmetre els partits del Barça en català, cosa que venia fent des de l'any 1976, quan Joan Maria Puyal va narrar el primer partit en aquesta llengua en l'emissora de la SER. Un dels responsables de l'actual equip, el periodista Ignasi Taltavull, ha explicat al twitter que "Ràdio Barcelona-Cadena SER no transmetrà el Barça en català aquest any. Acaben 37 anys de tradició. Mala notícia per la ràdio en català"..