Noticies de la Rądio per Luis Segarra www.guiadelaradio.com

Neix l'Acadčmia Catalana de la Rądio

Publicat el 21 de Febrer de 2013 per Acadčmia a Catalunya.

Els professionals de la rądio a Catalunya ja tenen la seva prņpia Acadčmia de la Rądio. Estą iniciativa va partir del president de l'Acadčmia de les Arts I les Cičncies Radiofņniques d'Espanya, Jorge Įlvarez, amb el propņsit de crear una institució similar a l'espanyola davant la realitat del poble catalą. L'objectiu, a partir d'ara, és que aquesta nova acadčmia es desenvolupi de forma totalment independent comptant amb el seu propis recursos i agluitinando en el seu si als més destacats professionals de rądio catalans.

17 emissores locals participen en el programa matinal de La Xarxa

Publicat el 4 de Setembre de 2013 per Comunicacio21 a Catalunya.

Nova passa en l’aposta de la Xarxa de Comunicació Local iniciada fa un any per donar més protagonisme a les rądios locals i actuar com a plataforma de continguts per a les emissores adherides. El proper 9 de setembre, s’estrena el projecte Matins en xarxa (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h), concebut per “complementar i enriquir” la programació matinal de les emissores locals. El projecte compta amb la participació de 17 emissores locals, les quals aporten diferents continguts (seccions temątiques) estructurats de forma modular. El periodista Marc Lobato s’encarregarą de conduir i donar continuļtat als diferents mņduls durant les tres hores de programa. Contingut a la carta Les 17 rądios emetran el magazķn sota la mateixa marca i disseny corporatiu, perņ cadascuna el podrą personalitzar d’acord amb les seves necessitats, connectant i desconnectant amb la programació troncal grącies a l’estructura modular. Les emissores de Montblanc i l’Espluga de Francolķ compartiran continguts locals, mentre que la freqüčncia de Barcelona oferirą ķntegre el magazķn. Aquesta nova fórmula també suposarą per a les 17 rądios participants una nova font d’ingressos pels continguts que aporten. Segons remarca el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, aquesta temporada el 25% del pressupost es destinarą a continguts rądios i televisions locals. D’aquesta manera, destaca, es contribueix a la sostenibilitat d’aquests mitjans. Les 17 emissores participants són EMUN FM Rądio (Terres de Ponent), Rądio Granollers, Rądio l’Escala, Mataró Rądio, FeM Girona, NouCinc.2 Terrassa, Rądio Vic, Rądio Tordera, Rądio Sant Sadurnķ, Rądio Vilafranca, Cugat.cat, Rądio Arenys, Olesa Rądio, Vilassar Rądio, Amposta Rądio, i Rądio Montblanc i l’Espluga de Francolķ FM Rądio (aquestes dues comparteixen continguts locals en els seus matinals).

Museu de la rądio a Menorca

Publicat el 8 d“ Agost de 2013 per Menorca.info en Estat.

Sorprčs i admirat, aixķ es va mostrar ahir el veterą periodista Luis del Olmo després de visitar el museu de la rądio des Mercadal en companyia del seu amic i rival a les ones, Ińaki Gabilondo, al costat de l'alcalde Francesc.

El treballadors de Catalunya Rądio rectifiquen

Publicat el 6 d“Agost, 2013 per e-noticies.cat en Catalunya.

L'assemblea de treballadors de Catalunya Rądio ha decidit signar el preacord amb l'empresa per l'ERO, després que divendres passat es refusés. El comitč d'empresa ha rectificat i finalment ha signat l'acord per al procediment d'acomiadament col·lectiu, un cop ho ha aprovat l'assemblea de treballadors. Aquesta decisió modifica el resultat de la votació de divendres i suposa l'aplicació del preacord a quč havien arribat els representants dels treballadors i l'empresa el 31 de juliol. Els treballadors de Televisió de Catalunya ja van ratificar el preacord divendres.

Catalunya Rądio ERE

Publicat el 4 d“Agost de 2013 per e-noticies.cat en Catalunya.

L'assemblea de treballadors de Catalunya Rądio ha decidit signar el preacord amb l'empresa per l'ERO, després que divendres passat es rebutgés. El comitč d'empresa ha rectificat i finalment ha signat

La SER deixa de fer el Barēa en catalą

Publicat el 13 d“Aagost, 2013 per e-noticies.cat en Catalunya.

Rądio Barcelona deixarą de transmetre els partits del Barēa en catalą, cosa que venia fent des de l'any 1976, quan Joaquim Maria Puyal va narrar el primer partit en aquesta llengua en l'emissora de la SER. Un dels responsables de l'actual equip, el periodista Ignasi Taltavull, ha explicat al twitter que "Rądio Barcelona-Cadena SER no transmetrą el Barēa en catalą aquest any. Acaben 37 anys de tradició. Mala notķcia per la rądio en catalą"..